Wat is Zwolle Theatersport?

Historie Zwolle Theatersport

In 2016 is Danny Smits begonnen met het concept van stedelijke platformen theatersport. De oorsprong ligt in Amersfoort waar de eerste meespeelavonden en cursussen werden gegeven in 2016. Daarna volgde Deventer in 2017 en Lochem in 2019. In 2020 hopen we Almere toe te voegen aan het lijstje.

Na de zomer van 2018 startte het concept ook in Zwolle in samenwerking met Ksenia van Veen. In september 2019 verhuisde Zwolle Theatersport van de maandagavond naar de woensdagavond. Sindsdien werden de cursussen gegeven bij het voormalige Eureka aan het Assendorperplein 9. De locatie is in de tussentijd een aantal keer veranderd. Tegenwoordig worden de cursussen gegeven bij De Enk in het Assendorp. Er zijn meerdere docenten actief binnen het team van Zwolle Theatersport.

Doelstelling is om improvisatie theater beschikbaar te maken voor iedereen in Nederland.

Theatersport platform

Zwolle Theatersport biedt een platform voor improvisatie theatervormen om verschillende belanghebbenden te verbinden en de krachten te kunnen bundelen. Hiervoor wordt met name een Facebook pagina frequent bijgehouden. Klik hier voor de pagina.

Daarnaast heeft Zwolle Theatersport een eigen aanbod voor de (beginnende) theatersporters uit Zwolle en omgeving. Gedurende het hele jaar worden cursussen aangeboden voor elk niveau. Ook wordt er eens per maand een meespeelavond georganiseerd. Verder organiseert Zwolle Theatersport workshops op basis van specifieke thematiek met gastdocenten.

Theatersport groepen

Het aanbod wordt in overleg met de verschillende theatersportgroepen bepaald en georganiseerd. En soms wordt er spontaan iets geïmproviseerd ;)))). De volgende groepen zijn actief in Zwolle*;

  • Zot!
  • Kusje d’r op
  • Peperdus
  • Blauwfingers
  • Excuses voor het ongemak

* staat jouw club er niet bij? Stuur een mailtje naar info@zwolletheatersport.nl