Theatersport beginners plus cursus

beginners plus cursus theatersport

Start op

6 november 2024

20:00 – 22:00

0Weken0Dagen

Voor wie is deze theatersport cursus?

Na de beginnerscursus kun je doorstromen naar de beginners plus cursus. Deze cursus duurt 6 weken. Tijdens deze periode ga je iedere week op dezelfde avond aan de slag om ‘uren te maken’.

Daarnaast kun je ook als beginner starten met deze cursus. Immers staat de ‘plus’ voor de inzet van een pianist en gastdocenten om meer aan bod te kunnen laten komen. Net zoals bij de beginners cursus blijven we oefenen met de basisprincipes van theatersport. Daarom ben je als nieuwkomer ook gewoon welkom!

Wat ga je doen in de beginners plus cursus?

Elke les begint met een ‘wup’; dat is de afkorting voor warming up. Vooral bedoeld om even de dagelijkse zorgen af te sluiten, het hoofd leeg te maken en de concentratie op te bouwen. Daarna ga je in kleine groepjes aan de slag met een thema. Zoals typetjes, geloofwaardig spel of emoties. Aan de hand van verschillende oefeningen ga je telkens met iets anders aan de slag. Tijdens het laatste uur van de les ga je scenes spelen. Een indeling van de lessen die we vaak hebben ziet er als volgt uit;

  1. Basisdocent Kennismaken en basishouding voor improviserend spelen
  2. Basisdocent Emoties en impuls
  3. Gastdocent Les over bijvoorbeeld personage opbouw (theorie Woudenberg of Hart Hoofd Heupen)
  4. Gastdocent Muziek en impro
  5. Gastdocent Les over bijvoorbeeld mime of stil spel
  6. Basisdocent Verschillende games

De invulling van het programma is afhankelijk van de behoefte uit de groep. Er wordt door de basisdocent gekeken naar “wat er is” aan talent in de groep cursisten en wat een mooie toevoeging kan zijn daarop.

Waar staat de plus voor?

Tijdens de cursus wordt er gebruik gemaakt van verschillende docenten. Met de bedoeling om verschillende onderdelen van theatersport te verdiepen. Verder heeft deze cursus ook een pianist die ingezet wordt als docent om scènes met muziek te spelen. Want muzikale begeleiding en zang zijn van de mooiste kanten van theatersport en mogen dus zeker niet ontbreken!

Wat zijn de kosten en wanneer start de beginners plus cursus?

De volgende beginners plus cursus start op woensdag 6 november 2024. De volgende lessen zijn op de woensdagavonden in de weken daarna. Het complete overzicht ziet er als volgt uit: 6, 13, 20, 27 november en 3, 11 december.

Zoals elke cursus begint een les om 20:00 uur en duurt tot 22:00 uur. Iedere week is de les op dezelfde tijd en plek. Tot slot bedragen de kosten €195,- voor 6 lessen. Hoogste tijd om je hieronder in te schrijven!

Beginners plus cursus Zwolle

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Prijs: 195,00 €
Deze pagina is onbeveiligd. Voer geen echt creditcardnummer in! Gebruik dit veld alleen voor testdoeleinden.
Betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voor mij persoonlijk is de impact van deze cursus op mezelf in persoonlijk vlak in positieve zin echt enorm geweest. Zoveel nieuwe en leuke mensen keren kennen. Het heeft me echt veranderd en is een zeer belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. Daar kan ik je niet genoeg voor bedanken!

Heb genoten van mijn tijd bij DTS. Niet alleen van de lessen waarin het heel lekker ging. Van wat bij mijzelf en bij anderen niet lekker liep, heb ik enorm veel geleerd. Dat is dan op het moment niet genieten, maar achteraf wel, omdat je er weer een stap door hebt gezet.

Doen! Daar gaat het over; doen & durven en ‘loskomen’ van jezelf en je gaat weer spelen!

Supergaaf om te ontdekken wat je zomaar kunt laten ontstaan. Voor mij als complete “leek” was het echt een gave ervaring om kennis te maken met theatersport.

Na een meespeelavond was ik verkocht: wat een leuke manier van theater maken is theatersport zeg! Bij deze cursus vond ik het ook erg leuk dat er aandacht was voor muziek. Fantastisch om lekker te improviseren en te zingen tegelijk.

Een paar maanden na de geboorte van mijn zoontje had ik de behoefte om weer iets voor mezelf te doen. En toen zag ik dit voorbij komen op Facebook. Ik heb eerst gebeld en raakte overtuigd; dit is wel erg leuk om te doen. Onwijs veel geleerd en ik heb een voldaan gevoel.